2012. június 14., csütörtök

Bocsánat a késésért, de nem volt időm megírni. Mivel késtem vele ezért egy hosszabb részt hoztam nektek remélem tetszeni fog ....... Jó olvasást! :)<3


4.fejezet - megtaláltalak.

El jött az a pillanat amit annyira vártam: a vágta. A pillangók a hasamban voltak. Kalifa teljesen nyugodt volt. Josh elkiáltotta magát: rövid vágtát. Aztán összeszedtem a szárakat és elrendeztem magunkat. Majd beugrattam vágátba. Elképesztő volt. Mint az ügetése ugyan úgy a vágtája is kényelmes volt. Éreztem, hogy semmi idegesség nem volt benne. Csináltunk egy átlóváltást vágátból és nem csalódtam benne, mert nagyon szépen átugrott. Kalifa nagyon fordulékony kis ló volt. Imádtam ezt a lovat, egyszerűen bele szerettem. Ezután vissza fogtam és ügettünk, a szárakat oda adtam neki és megdícsértem. Majd megállítottam lépésbe és már csak sétáltunk. Miután leléptettem leszálltam, felhúztam a kengyeleket és egy puszit nyomtam az orrára amire ő csak horkantott. Aztán vissza vezettem a lovardába és a lányok oda jöttek. 
-Na milyen volt? - kérdezte Sam.
-Tetszett? - kiváncsiskodott Sarah.
-Kényelmes? - tette fel kérdését Jane.
-Tudjátok mit? egy válasszal válaszolok mind a három kérdésre : Imádom ezt a lovat! - jelentettem ki.
A lányok csak nevettek, de nagyon örültek, hogy tetszik nekem Kalifa. De Sam megszólalt.
-Amúgy lekéne szerelni a lovaka...nem gondoljátok? - mondta nevetve.
- De lekéne! -válaszoltunk mind a hárman mosolyogva.
Ezért mindannyian elindultunk leszerelni őket. Mikor lenyergeltem láttam, hogy nagyon megizzadt és habos. Ugyhogy megkértem Josht, hogy had mossam le Kalifát. Bele is eggyezett, de csak azzal a feltétellel, ha utánna kiviszem legelni addig amíg megnem szárad. Én természetesen még örültem is, hogy egész délután vele lehetek. Így hát fogtam magam és vissza mentem Kalifához aki már várt.
Miután kerestem egy vezetőszárat rácsatoltam a kötőfékre és oda vezettem a lovat a patamosóhoz, és szép lassan elkezdtem lemosni. Nagyon élvezte, folyamatosan csak horkantott. De a végére szerintem én vizesebb voltam mint ő, de nem baj meg érte mert a fürdetés végére már megtanult slagból is inni. Aztána vizezés után kivittem kerestem egy szép helyet, egy karámba vittem ahol el is engedtem. Mikor sétáltam ő végig követett. Folyamatosan jött utánnam. Amikor leültem a karám közepére akkor se ment tőlem messzem, mindig a közelemben volt. Olykor-olykor rám nézett, de néha oda is jött hozzám. Valamikor a nyakamnál birizgált a nóziával, valamikor a hajamat huzogatta, néha pedig a hátamat böködte az orrával. Aztán ránéztem az orámra és láttam, hogy már fél 6 van. Gyors felpattantam és futottam Kalifához, hogy megfogjam, erre ő elkezdtett velem ellentétes irányba vágtázni. Hát jolvan, ha ezt szeretnéd - mondtam neki nevetve. 
És kergetőzni kezdtem vele, de vaaki félbe szakított minket a futkorászásba. 
-Látom Kalifa élvezi a társaságod - szólt oda hozzám Jason. 
-De meg ilyesztettél...amúgy igen úgy tűnik. - feleltem mosolyogva.
-Végre valakivel jól kijön, eddig sosem volt senkivel sem ilyen jó kapcsolata mint veled. - mondta komoly arcal a szőke srác. 
-Örőlök neki, mert még én sem voltam ilyen jóba egy lóval. - válaszoltam kicsit félénken.
Közbe Kalifa hajlandó volt oda sétálni sétálni hozzám. Megállt mellettem és böködni kezdett. Gyors mozdulattal rácsatoltam a vezetőszárat és megöleltem. Aztán kifelé sétáltunk a karámból onnan be az istálóba és be a boxba. Elköszöntem tőle és jóéjt puszit adtam neki, mert csak holnap jövök már. Mikor kifelé igyekeztem a lovardából egy szürke lovon akadt meg a szemem. Oda mentem, hoyg közelebbről megnézzem. Pont olyan volt mint Twister, rápillantottam a névtáblájára és az volt rá írva hogy : Twister, 7 éves, herélt. Felkiáltottam : kicsi lovam, hát megtaláltalak. Nem érdekelt semmi és senki berontottam a boxába, megöleltem és sírni kezdtem. Ugyan azt csinálta mint régen hozzám bújt és a pólómat kezdte huzkodni. Semmit sem változott, ugyan az maradt aki régen volt. 
-Szép igaz? - kérdezte Josh, az edző.
-Gyönyörű - feleltem szipogva.
-Te miért sírsz? - kérdeződködött.
-Ezt a lovat én lovagoltam 1 évig, és most 2 év után rátaláltam. - válszoltam Josh kérdésére. 
- Akkor te minden mozdulatát ismered neki? - kérdezte izgatottan. 
-Igen az összeset - mondtam már félig mosolyogva.
-Holnap lenne kedved felülni rá ugratni?
                              ...........

4 megjegyzés: