2012. június 8., péntek

3.fejezet - a kezdetek

A pasi futott utánam és én ösztönösen menekültem. Megláttam egy kanyart a bálák fele és arra fordultam aztán megpillantottam Jasont ő látta, hogy üldöz az a valaki és gyors mozdulattal berántott a bálák közé. Az üldözőm elesett, Jason kézen fogott és elkezdtett húzni aztán egy idő után már elengedett, mert már szedtem utánna a lábaim. Én csak követtem őt, de aztán Jason szólt, hogy a szobám felé menjünk. Innentől én vezettem. Hamar eltaláltam odáig, kinyitottam az ajtót és láttam, hogy utol ért minket gyorsan befutottunk, az ajtót kulcsra zártam. Ezután Jason figyelmeztetett, hogy ezzel az emberrel vigyázzak, mert veszéljes. Miután még egy kicsit beszélgettünk ő elment. Igazából nekem is menni kellett, mert 2 óra volt és fél 3-kor lovagolunk. Ugyhogy fogtam a csizmaszáram, a kobakom, a kesztyűm és indultam is. Oda mentem ahova mondták, a körkarámhoz, ott is voltak. Oda léptem hozzájuk aztán köszöntem, szinte mindenki nagyon rendesnek tűnt, de voltak egypáran akik nem. Na mindegy engem nagyon nem is izgattak, ezután Josh (edző) oda jött mellém és megkérdezte, hogy hogyan lovagolok.
- Versenyzek már díjugratásban - feleltem mosolyogva.
Egy darabig elgondolkozott aztán felkiáltott.
- Aha megvan kire ülsz remélem tetszeni fog - mondta viccesen aztán kacsintott eggyet.
Már most furdalta az oldalamat a kiváncsiság.
Majd Josh megszólalt : na táborozók irány a lovarda ahol majd mindenki meg kapja a saját lovát akin 4 hétig fog lovagolni. 4 fős csoportokba fogunk lovagolni. Az első 4-es csoport Amy,Samantha,Jane,Sarah fog lovagolni. Ha ők megkapták a lovat ápolják le őket aztán nyergeljenek,kantározzanak. Miután befejezte a mondandóját elindultunk.
                                                                           .....

Már mindenki megkapta a lovát márcsak én maradtam. Legesleghátulra vezetett, és mit láttak szemeim?...Hát persze, hogy azt a fakó lovat amit vertek.
- Bemutatom neked Kalifát - mondta kedvesen majd megveregette a ló nyakát.
Én is oda léptem Kalifa mellé majd köszöntem neki : Szia pajti! na mit szólsz? 4 hétig együtt fogunk lovagolni. - közbe a füle tövét vakargattam.
Erre ő csak egy horkantásal válaszolt.
- Látom élvezed - nevettem eggyet és megpaskoltam.
Majd az ismerkedés után kikötöttem,leápoltam amit nagyon élvezett, ezután felnyergeltem,felkantároztam.
Én is felvettem a kobakot,a kesztyűt és a csizma szárat ahogyan a többiek is. A 3 lány akivel lovagoltam oda jöttek hozzám és bemutatkoztak. A szőke hajú volt Samantha Cambpell, a fekete Jane Ayres, a barna Sarah Siamon volt. Nagyon kedves lányok voltak. Egy kicsit még beszélgettünk aztán indultunka pályára a lovakkal. Kiértünk, egymás mellett jöttünk ki a lányokkal már röhögcsélve, de aztán eggyesével mentünk be a pályára.
A kengyeleket beállítottuk a hevedert ellenőriztük,meghúztuk. Ezután lóra fel! Mikor felszálltam Kalifa hátára olyan furcsa érzés volt, olyant amit még soha nem éreztem. Aztán elindultunk lépésbe, körülbelül olyan volt mintha a levegőbe lennék. Ideges voltam ahogyan Kalifa is. De mikor ügettünk megnyugodtam, de ő még nem. Éreztem, hogy ő egy különleges ló és, hogy mi még nagyon jó páros leszünk.

                                                                               .......

2 megjegyzés: